Arta de a stimula performanta și a evita suprasolicitarea

Întrebarea pe care si-o pun managerii de excepție este următoarea: cum pot stimula creșterea performanței fiecărei persoane dintr-un grup, oferindu-i șansa de a face ceea ce îi place și evitând atingerea acelei zone de suprasolicitare când productivitatea începe să fie afectată și scade.

Prin intervievarea unui număr de câteva zeci de mii de manageri Gallup a găsit că identificarea și concentrarea pe abilitățile deja dezvoltate ale unei persoane poate face diferența. Oamenii cresc ușor și natural dezvoltând zonele pentru care simt atracție. De asemenea manifestă o anume rezistență atunci cand e nevoie să se adapteze la schimbări rapide și preferă ca atunci când e posibil, să păstreze caracteristicile mediului din jur la nivelul care le asigură confortul așteptat.

Pentru a identifica abilitățile (talentele) unei persoane, managerii eficienți înțeleg că fiecare persoană respiră un alt oxigen psihologic” și este unică și specială. De aceea devine esențială abilitatea de a putea descoperi cum își dorește fiecare persoană să fie tratată.

Pentru a înțelege potențialul unei persoane managerul are nevoie să observe ce alegeri face aceasta, cum interacționează cu celelalte persoane din echipă, pe cine se sprijină și în ce context. Apoi de a aloca timp pentru întâlniri periodice în care prin întrebările puse să identifice ce impulsionează o anume persoană, care îi sunt dorințele (obiectivele) profesionale și personale, cine i-au fost mentori sau modele în depășirea provocărilor pe care le-a depășit, care îi sunt provocările actuale pentru a putea descoperi acele abilități naturale ale persoanei care pot fi puse în valoare.

Nimeni nu este perfect și nimeni nu le poate face singur pe toate. De acea oamenii se asociază în echipe făcând parteneriate pentru a-și compensa slăbiciunile în vederea atingerii obiectivelor comune. Construirea echipelor în jurul excelenței individuale, prin găsirea partenerilor compatibili care au abilități complementare și distribuirea rolurilor adecvate pentru fiecare dintre aceștia este următorul pas în stimularea performanței. Pentru că acumulările sunt diferite la fiecare persoană și dinamica echipelor se modifică permanent este necesar un proces continuu de ajustare prin retușarea sau modificarea rolurilor, redistribuirea persoanelor conform principiului omul potrivit la locul potrivit și găsirea acelor parteneri compatibili care pot să se sprijine reciproc în dinamica schimbării.

Timpul este un capital esențial și limitat pentru fiecare dintre noi.

Îl folosim pentru a construi relații profesionale și personale în cadrul companiei și în afara acesteia. Petrecerea unui timp de calitate cu familia, cu prietenii, diversificând paleta activităților prin abordări creative și diverse, tonifică și dinamizează lumea interioară a unei persoane. Fixarea de obiective personale și profesionale pe termen scurt, mediu și lung conferă o direcție și o anume încredere cu privire la viitorul personal. Ne asigurăm astfel confortul psihic necesar prin atribuirea unui sens concret fiecărui efort depus în prezent în vederea atingerii unor obiective fixate pe termen mediu și lung. Atunci când aceste elemente există apare și nevoia de a construi acele structuri organizaționale și familiale care susțin parcursul dinspre situația actuală din prezent spre situația dorită din viitor. Statisticile actuale devin îngrijorătoare în sensul că din ce în ce mai mulți manageri și angajați lucrează zilnic mai mult de 10 ore. Pe termen lung suprasolicitarea poate afecta productivitatea și claritatea procesului de decizie, subminează buna dispoziție, concentrarea și creativitatea ce asigură împreună tonusul mental necesar performanței, însoțite de efecte nefaste și asupra mediului familial. Aceste patru zone ale vietii noastre reprezentate de relații, creativitate și timp liber, obiective precise și structuri organizate care asigură suportul necesar pentru atingerea obiectivelor, alcătuiesc acea elice propulsoare a vieții fiecăruia dintre noi. Absența sau reducerea uneia dintre aceste componente are efecte semnificative și imediate asupra performanțelor noastre și focusarea atenției pentru păstrarea echilibrului între toate aceste componente aduce un beneficiu important asupra calității vieții.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *