Duminică, 23 noiembrie, am adunat 14 întrebări care mie nu îmi dau pace. Ți le ofer și ție în fiecare dimineață ca să ai la ce te gândi în timpul zilei. Dacă răspunzi la toate cele 14 întrebări de-a lungul următoarelor 14 zile ai șansa să câștigi un premiu frumos. O să îl câștigăm împreună, pentru că și eu voi răspunde la întrebări în fiecare zi.

Întrebarea fiecărei zile este trasă la sorți dintr-un bol tibetan. Astăzi, întrebarea ne(s)pusă extrasă din bol este:

 

Dintre cele 5 persoane cu care vorbești cel mai des (prieteni, familie, partener de viață, colegi) care dintre ei are o viață de care este mulțumit? Ce poți învăța de la această persoană pentru o mai mare mulțumire în viața ta?”

2

7 thoughts on “Intrebarea ne(s)pusa #2/14

 1. Intrebarea asta m-a pus un pic in dificultate pentru ca, desi uneori cei din jur par fericiti, cu cat stai mai mult de vorba cu ei constati ca niciunul nu e multumit pe deplin. cu totii avem probleme, ganduri mai putin roz, situatii care ne domina constinent sau mai putin constient.

  Ceea ce imi doresc sa iau de la cei din jurul meu si imi doresc sa ofer celor din jur este puterea de a gasi in fiecare situatie cu care te confrunti ceva pozitiv, fie ca e un plus, fie ca e solutie „salvatoare” la care nu te gandea-i initial.

 2. Sunt foarte putine persoane in apropierea mea multumite de viata pe care o duc. Majoritatea sunt doar resemnate :).
  Ce am de invatat de la una din aceste persoane este DISCIPLINA ! 🙂

 3. Ce intrebare frumoasa! 🙂 Tu mi-ai aparut primul in minte 😀 Nu stiu cat de multumit esti de viata ta, dar de multumit esti sigur. Te bucuri de viata si de ce iti ofera ea si cei dragi. Acesta este unul din lucrurile pe care le pot invata de la tine. Dar mai sunt si altele: curajul de a face schimbari daca ele iti aduc ceea ce iti doresti, curajul de a-ti asuma riscuri si de a face ceea ce iti place, bucuria de a descoperi lucruri, idei, locuri, emotii si mai ales oameni noi, deschiderea in a-i ajuta pe ceilalti, capacitatea de a invata de la Sine, de la cei din jur si de la Natura, cum sa „bucataresti” culoare si zambete, cum sa privesti viata prin alti „ochelari”, daruirea in a iubi 🙂 Poate indraznesti sa ma intrebi next time ce am pus in practica, daca tot am invatat atatea de la tine :))

 4. 1. o buna colega de birou si prietena;
  2. bucuria de a iubi; faptul ca nu se lasa „impresionata” de exemplele si pildele negative oferite in jur, mai in gluma, mai in serios

 5. Il admir pe fratele meu pentru viata frumoasa pe care si-a cladit-o, pentru familia deosebita pe care o are, pentru ca a avut curajul sa riste si a castigat, pentru ca este inconjurat de oameni speciali si pentru ca daruieste din fericirea lui.

 6. Anca, sotia mea, are o viata in care se simte foarte bine. As invata de la ea relaxarea lui „a fi” pur si simplu si as inlocui astfel un pic din „a face”-ul meu foarte energic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *