Duminică, 23 noiembrie, am adunat 14 întrebări care mie nu îmi dau pace. Ți le ofer și ție în fiecare dimineață ca să ai la ce te gândi în timpul zilei. Dacă răspunzi la toate cele 14 întrebări de-a lungul următoarelor 14 zile ai șansa să câștigi un premiu frumos. O să îl câștigăm împreună, pentru că și eu voi răspunde la întrebări în fiecare zi.

Întrebarea fiecărei zile este trasă la sorți dintr-un bol tibetan. Astăzi, întrebarea ne(s)pusă extrasă din bol este:

„De ce ai tu nevoie ca să capeți încredere în altcineva?

5

6 thoughts on “Intrebarea ne(s)pusa #5/14

  1. Ca si in cazul intrebarilor anterioare, voi scrie mai intai primul raspuns care mi-a venit in minte – si el viza lucrurile legate de celalalt: as avea nevoie ca el sa ma respecte si sa imi respecte ideile, valorile si deciziile chiar daca nu ar fi de acord cu ele, sa fie deschis si cu buna intentie vizavi de mine, sa ma ajute la nevoie, sa ma sprijine si sa ma incurajeze in proiectele si visele mele, sa fie o persoana de cuvant. As putea continua daca as sta sa ma gandesc nitel mai mult. Imediat dupa raspunsul de mai sus mi-am dat seama insa ca ar trebui sa privesc mai ales de partea mea de baricada: de ce as avea nevoie EU INSAMI DE LA MINE ca sa capat incredere in cineva? Si raspunsul aici e dificil… ma macina… poate am mai intai nevoie de mai multa incredere in mine insami, in „lumina” si potentialul meu… Probabil cand nu (mai) avem incredere in cineva pentru ca simtim sau interpretam ca e un pericol pentru sinele nostru si atunci amygdala reactioneaza („nu mai am incredere in el pentru ca m-a mintit, eu nu merit oare sa fie sincer cu mine?…”). Poate am nevoie sa iubesc mai mult oamenii si sa citesc mai repede calitatile lor. Poate am nevoie sa inteleg ca daca cineva imi incalca asteptarile nu e din cauza ca nu e de incredere, ci pentru ca a actionat asa cum a crezut el de cuviinta si nu prin prisma asteptarilor mele, cunoscute sau poate necunoscute lui (marile dezamagiri se nasc din marile sperante/asteptari, asa se mai spune…). Poate am nevoie sa il privesc si sa relationez cu celalalt cu inima mai deschisa, chiar daca, din pacate, multe experiente o fac sa se inchisteze pentru a se apara. Poate am nevoie sa-mi antrenez intuitia pentru a sti cand celalalt e si el cu inima deschisa si bine intentionat sau dimpotriva. Poate… poate… poate… macinarea continua. Noapte buna! 🙂

  2. De o anumita calitate a privirii celuilalt care sa exprime increderea lui in el, dorinta de a ne cunoaste, deschiderea si curiozitatea spre alte lucruri si alti oameni si o anumita energie interioara (sclipire a ochilor).

  3. culmea e ca acord increderea din startul unei relatii de orice tip dar pe cat de usor mi-o ofer pe atat de repede imi prierd incrderea ….chiar de la prima abatere….
    si cu greu o poate recastiga….respectiva persoana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *