insidebloom inovatie

Descriere ‘Creativitate si Inovație’

“Creativitate si Inovație” (cursul) incepe abrupt cu punerea unei probleme. Un prim instrument creativ de prioritizare a problemelor este folosit astfel incat participantii sa cada de acord asupra uneia. Aceasta devine astfel subiectul central al cursului. Apoi, alte 9 instrumente sunt folosite pe rand pentru generarea de solutii pentru problema aleasa. Au fost grupe de participanti care intr-o ora si jumatate au generat mai mult de 150 de solutii. Solutiile generate sunt apoi explorate pana la validarea celei mai potrivite, la final. Exact acestia sunt si pasii pe care ii parcurg participantii: definirea problemei, generarea de solutii, explorarea de solutii si validarea.

Vom pastra aminterea acestei formari, care, pentru mine, a insemnat mai mult decat toate cursurile la care am participat pana acum. Este pentru prima data cand nu am simtit ca a trecut timpul si nu-mi venea sa cred ca s-a terminat… apoi m-a facut sa ma gandesc mai atent la resursele pe care le pot exploata pentru a face mai mult si mai bine

In acest fel, creativitatea ia o forma 100% practica, participantii fiind cei care fac tot demersul. Facilitatorul intervine in momentele esentiale pentru explicarea instrumentelor. Participantii inteleg care sunt semintelor creativitatiisolul fertil pe care poate “creste” creativitate. Facilitatorul aduce exemple istorice si actuale de oameni creativi sau actiuni creative. Teoria se incheaga astfel piece-by-piece pana la sfarsit, bine fundamentata cu elemente de neuropsihologie si neurobiologie. Participantii pleaca cu o problema reala rezolvata, cu o reteta de proces decizional creativ. Utilizeaza 10 instrumente creative intr-o anumita secventa si pleaca cu toate ingredientele pentru a genera creativitate in mediul lor profesional sau/ si personal.

Fiecare participant si sponsorii decidenti ai acestui program primesc o copie a cartii ‘The Leadership Spark – The New Integral Technique To Ignite Your Creative, Innovative, And Strategic Leadership

 

A fost o experienta de neuitat cursul tau , chiar as putea spune ca a fost cel mai reusit din cate am facut eu pana acum.

Topic

Creativitate, Proces decizional creativ

Participanti

Echipe de decizie, manageri, non-manageri, orice specializare

Tehnologie

Cadru metafora + 10 instrumente de creativitate testate in curs + activitati individuale si de grup in regim gamestorming + expunere teoretica + exemple practice + elemente din neurostiinte.

Filosofie

Gandire LateralaGamestormingEdward de BonoMichael Michalko

Conditii

Cursul poate fi tinut in timpul unei sedinte strategice a unei echipe decizionale.


 

Ai reusit sa–mi captezi atentia si interesul ,am vb f mult cu baiatul meu din Germania si era incintat ca ii voi da cursul tau (baiatul este designer industrial).
Multumesc mult pentru cursul de saptamana trecuta. A fost o experienta din care am invatat multe lucruri noi si care m-a mobilizat sa ma ocup de realizarea unor proiecte pe care le tot amanam. Am cules din ceea ce ne-ai spus cateva lucruri pe care le aplic deja si cu siguranta voi extrage si altele.
Multumesc pentru aceasta formare, unde am invatat lucruri noi si am intalnit oameni diferiti…, rezulta -> creste gradul de creativitate.