insidebloom curs de coaching

Descriere ‘Jazz Coaching: Curs De Coaching Pentru Manageri’

‘Jazz Coaching: Curs De Coaching Pentru Manageri’ este un curs ce antreneaza la orice manager abilitatile de a fi coach, adresarea de intrebari, crearea unui contract-cadru, urmarirea unui plan de actiune din partea clientului-subaltern. Dar nu doar atat!

Dincolo de toate instrumentele de coaching necesare unui manager, cursul antreneaza in principal capacitatea de ascultare; capacitatea de a fi prezent, acolo, langa clientul tau-subaltern, in incercarea lui de a-si defini si urmari performanta.

Sunt multe cursuri de coaching pentru manageri pe piata in acest moment. Dar ce stiu cu siguranta din experienta mea practica este ca fara aceasta calitate a prezentei nici un instrument de coaching nu functioneaza. In schimb aceasta calitate poate da rezultate spectaculoase fara nici un instrument de coaching.

In jazz, improvizatia autentica se intampla atunci cand instrumentistii se asculta la un nivel profund. La un nivel la care prejudecatile si agendele mentale personale sunt suspendate. In coaching, atunci cand managerul-coach isi suspenda prejudecatile si agenda mentală intr-o conversatie cu un subaltern, se petrece o emergenta spontana si autentica a responsabilitatii si constientizarii angajatului.

Cursul se bazeaza pe practica mea de coach si de trainer si pe practica si teoriile unor oameni de stiinta internationali care au inteles conceptul dincolo de infloriturile mass-media actuale. Starea de prezenta este una de suspendare a gandurilor (neurostiinte), de ascultare activa (psihologie), de detasare de context si intrare in personaj (teatru).

Formatul cursului este unul ce contine doua niveluri simultane de desfasurare. Un prim nivel este cel al instrumentarului de coaching (metode, structuri, notiuni). Acest nivel este parcurs prin 6-8 sesiuni individuale intre participanti si intre participanti si trainer. Al doilea nivel este cel al antrenarii starii de prezenta (notiuni, definire, intelegere, experimentare). Acesta este practicat pe toata durata cursului, in diferite forme.

Ceea ce obtine participantul la sfarsitul acestei experiente este o traire (semi-)continua a starii de prezenta, abilitatea de a si-o induce atunci cand are nevoie de ea si un set de instrumente necesare desfasurarii activitatii ca si manager-coach.


Topic

Management, Coaching

Participanti

Manageri de linie, seniori sau executivi.

Tehnologie

Chestionare + auto-video-feedback (o forma de feedback ce presupune inregistrarea si urmarirea live a actiunilor proprii) + meditatie + sesiuni de lucru in pereche + activitati individuale + expunere teoretica.

Filosofie

CoachingPresencetehnica de teatru MeisnermindfulnessJohn Whitmore + Peter Senge & Otto Scharmer + Sanford Meisner + Jon Kabat-Zinn

Conditii

  • In afara biroului, 2 zile
  • Cu participarea actritei Mihaela Sirbu, promotoarea in Romania a tehnicii de pregatire teatrala Meisner.
  • Participantii primesc primul CD audio de coaching de pe piata romaneasca, produs de InsideBloom, “Coaching Pentru Manageri – CD”.